Kunst & cultuur

We willen dat kinderen zich ook op kunst- en cultuurgebied ontplooien. Er zijn verschillende activiteiten, waarbij dit aan bod komt:

–     De kinderen van groep 4 krijgen wekelijks muziekles van een docent van de muziekschool. In het schooljaar 2014-2015 zijn de groepen 4r en 4d tweede geworden bij de Enschedese Kaliber Battle!

–     Alle groepen nemen elk jaar deel aan een activiteit uit het Cultuurmenu van Concordia. Het kan hierbij gaan om een bezoek aan een voorstelling of een activiteit in de groep.
–     Gedurende het jaar organiseren we een aantal Roombeektheaters. Alle groepen verzorgen een optreden. Op de vestiging Roombeek mogen we gebruik maken van het prachtige theater van Prismare.
–     Musical groep 8: aan het eind van groep 8 wordt een afscheidsmusical ingestudeerd en opgevoerd in het theater van Prismare.

–     Muziek ABC op OBS Roombeek. Lees hier meer.

OBS Roombeek neemt ook deel aan Culturage. Culturage is de Enschedese naam voor de landelijke pilot ‘Cultuureduatie Met Kwaliteit’ van het ministerie voor onderwijs en cultuur. Culturage heeft als doelstelling een verbetering binnen het cultuuronderwijs teweeg te brengen.